03.06.2020

60 cargovluchten per dag op Brussels Airport

Terwijl het passagiersverkeer nog vrijwel stilstaat, is Brussels Airport verheugd dat nieuwe luchtvaartmaatschappijen full cargo activiteiten ontwikkelen van en naar Brussel.

60 cargovluchten per dag op Brussels Airport

Met de sterke daling van de vrachtactiviteiten in verband met passagiersvluchten (-91% in april), is het de full cargo die Brussels Airport iets bespaart. Een vijftiental luchtvaartmaatschappijen (waaronder Emirates, Qatar, United Airlines en Ethiopian Airlines) vliegen hun passagiersvliegtuigen alleen met vracht in het ruim en/of in de cabine, en dit type vlucht is nu goed voor bijna de helft van de cargovluchten die op Brussels Airport worden uitgevoerd, en de verwachting is dat de trend zich zal versterken met de komst van andere luchtvaartmaatschappijen die op dezelfde manier opereren, zoals Vietnam Airlines en Virgin Atlantic Cargo. A priori wordt verwacht dat deze operaties (die vaak verband houden met de levering van medische apparatuur ter bestrijding van de coronaviruspandemie) slechts enkele maanden zullen duren. Andere cargomaatschappijen die onlangs op de luchthaven van Brussel zijn aangekomen (Amerijet, Silk Way West of Suparna) zouden daar echter duurzamere activiteiten kunnen ontwikkelen.

Recentste nieuws

28.09

Vind arbeiders via workinlogistics.be – gratis publicatie voor de leden van Febetra, TLV en UPTR

Truckchauffeurs, magazijniers, material handlers, heftruckchauffeurs, … zoveel beroepen waar een werknemerstekort heerst. Om daarvoor een oplossing te bieden, lanceert de gespecialiseerde jobwebsite ‘Work in Logistics’ (TL Hub) een actie in samenwerking met de drie beroepsfederaties Febetra, TLV en UPTR.

Lees meer

21.09

Rhenus Terminal Brussels daagt studenten Logistiek Management uit in 6de editie van TL Hub Business Game

De Rhenus Group is met haar 33.000 werknemers en 750 eigen vestigingen een logistieke wereldspeler van formaat. De oorsprong van deze Duitse familiale groep gaat terug tot 1912. Intussen gegroeid tot een gespecialiseerd dienstverlener met jaaromzet van meer dan 5.5 miljard euro.

Lees meer

09.09

Volvo Trucks versterkt strijd tegen verspilling met I-Save

Volvo Trucks kan nu eindelijk de nieuwe heavy-duty series op de markt brengen die vlak voor het begin van de Covid-19-crisis werden geïntroduceerd. Voor de FH, het vlaggenschip van het gamma, betekent dit een verdere vermindering van het brandstofverbruik dankzij een combinatie van maatregelen en discrete verbeteringen.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV