02.12.2019

Airbus gaat naar herbruikbare verpakkingen met Gefco

Sinds januari 2019 heeft Airbus GEFCO gekozen als logistieke partner om zijn wegwerpverpakkingen te vervangen door herbruikbare en opvouwbare verpakkingen. Een manier om milieuvriendelijker en tegelijkertijd efficiënter te zijn.

Airbus gaat naar herbruikbare verpakkingen met Gefco

Herbruikbare verpakkingen vervoeren momenteel enkel Airbus-reserveonderdelen van haar Europese leveranciers naar tien van haar assemblagefabrieken in Frankrijk. Binnenkort is het echter aan alle Europese vestigingen en leveranciers van Airbus om herbruikbare verpakkingen te gebruiken. De bakken en containers zijn niet enkel herbruikbaar maar ook opvouwbaar waardoor de laadsnelheid van vrachtwagens geoptimaliseerd wordt en waardoor er minder vrachtwagens nodig zijn.

In totaal zijn er zes verpakkingscentra van GEFCO die instaan voor de bestellingen, inzameling, het laden en transport van de herbruikbare verpakkingen. GEFCO biedt de Airbus-teams ook opleidingen over het verpakkingsbeheer en het gebruik van het NETBOX-informatiesysteem. Deze maakt het mogelijk om de positie van de containers en de staat van stromen in real-time op te volgen waardoor het logistieke beheer van de reserveonderdelen verbeterd wordt.

Alle vacatures bij Gefco Benelux

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

06.07

DSV kondigt grootste logistieke centrum van Europa in Denemarken aan

In de Deense stad Horsens, dicht bij het huidige hoofdkantoor, zal DSV bouwen wat het aankondigt als het grootste logistieke centrum voor eenzelfde firma in Europa. Er zal 2 miljard kronen nodig zijn om dit centrum van minstens 270.000 m2 te bouwen.

Lees meer

30.06

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Weerts Logistics Parks en Kuehne+Nagel organiseerden vandaag een ‘groundbreaking ceremony’ bij de start van de bouw van het nieuwe EDC dat Kuehne+Nagel tegen oktober 2020 in gebruik neemt. In de eerste fase van dit project neemt de Zwitserse logistieker 30.000 m² opslagruimte in.

Lees meer

23.06

Haven Antwerpen coordineert project rond logistiek van de toekomst

Onder coördinatie van Port of Antwerp zal een consortium van 36 havens, expediteurs, verladers, logistieke dienstverleners, kennisinstellingen en technologiebedrijven de krachten bundelen rond nieuwe, praktische en toekomstgerichte logistieke oplossingen. Het doel is om een feilloos goederenvervoer mogelijk te maken.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV