16.06.2020

Behoud van werkgelegenheid op korte termijn in de transport en logistieke sector

De werkgelegenheidsbarometer uitgevoerd door ManpowerGroup voorspelt op korte termijn het behoud van werkgelegenheid in de transport- en logistieke sector. Vrij positief nieuws ondanks de gezondheidscrisis die de wereld heeft geschokt.

Behoud van werkgelegenheid op korte termijn in de transport en logistieke sector

De barometer van ManpowerGroup toont aan dat slechts 16% van de Belgische werkgevers in deze sector van plan is om hun personeelsbestand eind september 2020 uit te breiden, terwijl hetzelfde percentage werkgevers van plan is ze te verminderen. 44% voorziet geen verandering en 24% blijft onbeslist. De netto werkgelegenheidsprognose (na correctie van de seizoensvariaties), inclusief het percentage van werkgevers die aanwervingen voorzien en het percentage van zij die ontslagen voorzien, is +1%. Een afname van 10 punten in vergelijking met het vorige kwartaal en een afname van 8 punten ten opzichte van het 3de kwartaal van 2019. Dit is het laagste niveau sinds 2003. Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup Belux: “Ondanks alles zijn werkgevers uit de sector van plan om de werkgelegenheid het komende kwartaal op vrijwel hetzelfde niveau te houden. (…). De impact van deze gezondheidscrisis voor de werkgelegenheid zal afhangen van het herstel van de economische activiteiten en het behoud of de uitvoering van nieuwe maatregelen ter ondersteuning van bedrijven.”

Merk ook op dat 72% van de door ManpowerGroup ondervraagde werkgevers (alle sectoren samen) een terugkeer naar een normale situatie op vlak van aanwervingen binnen de 12 maanden verwacht.

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

06.07

DSV kondigt grootste logistieke centrum van Europa in Denemarken aan

In de Deense stad Horsens, dicht bij het huidige hoofdkantoor, zal DSV bouwen wat het aankondigt als het grootste logistieke centrum voor eenzelfde firma in Europa. Er zal 2 miljard kronen nodig zijn om dit centrum van minstens 270.000 m2 te bouwen.

Lees meer

30.06

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Weerts Logistics Parks en Kuehne+Nagel organiseerden vandaag een ‘groundbreaking ceremony’ bij de start van de bouw van het nieuwe EDC dat Kuehne+Nagel tegen oktober 2020 in gebruik neemt. In de eerste fase van dit project neemt de Zwitserse logistieker 30.000 m² opslagruimte in.

Lees meer

23.06

Haven Antwerpen coordineert project rond logistiek van de toekomst

Onder coördinatie van Port of Antwerp zal een consortium van 36 havens, expediteurs, verladers, logistieke dienstverleners, kennisinstellingen en technologiebedrijven de krachten bundelen rond nieuwe, praktische en toekomstgerichte logistieke oplossingen. Het doel is om een feilloos goederenvervoer mogelijk te maken.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV