22.07.2021

Brussels Airport: cargo doet het goed

In de maand juni zet de luchtvracht op Brussels Airport zijn sterke groei voort, met een stijging van de volumes met 40% in vergelijking met juni 2020. Dat is voorral te danken aan de verhoogde vraag naar luchtvracht in heel Europa. Azië blijft de belangrijkste regio voor luchtvracht, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika.

Brussels Airport: cargo doet het goed

De luchthaven vergelijkt de cijfers met die van 2020 gezien de beperkte impact van de Covid-crisis op de luchtvracht. Door de toename van het aantal passagiersvluchten (waar de Covid-crisis een zware impact had) zijn de volumes vracht op de passagiersvluchten sterk gestegen (+624% t.o.v. 2020) maar deze volumes zijn nog altijd beperkt ten opzichte van normale tijden (-34% t.o.v. 2019). Het volvrachtsegment groeide ook sterk met 38% met opnieuw een algemene groei voor alle bestaande partners. De nieuwe routes van Longtail Aviation en China Central Honghao Airlines dragen bij tot dit positieve resultaat. De expressdiensten kenden een groei van 13% t.o.v. juni 2020. Het totale gevlogen vrachtvolume kent dan ook een groei van 40% in vergelijking met juni 2020. De getruckte volumes kenden een stijging van 48% in vergelijking met vorig jaar.

Het transport van Covid-19 vaccins van en naar Brussels Airport blijft doorgaan, met tot op vandaag meer dan 150 miljoen vaccins die op de luchthaven behandeld werden voor uitvoer buiten Europa.  Dit maakt Brussels Airport één van de belangrijkste hubs ter wereld voor de wereldwijde distributie van Covid-19-vaccins

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

22.09

Job Day - Onze recruiters verwachten u!

Naar aanleiding van de beurs Transport & Logistics Antwerp organiseren TL Hub en VDAB een Job Day op 21 oktober 2021. Een dag helemaal in het teken van de jobs in de transport- en logistieke sector! Alle recruiterstands zijn al gereserveerd, dus aan vacatures geen gebrek!

Lees meer

20.09

40 jaar samenwerking tussen Fraikin en DHL

Al 40 jaar levert Fraikin voertuigen voor de Belgische vestiging van DHL Global Forwarding. De pensionering van de man die de aanzet tot deze samenwerking heeft gegeven, doet daar niets aan af, integendeel.

Lees meer

13.09

Brussel lanceert premie voor fietslogistiek

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een premie voor Brusselse bedrijven die een cargofiets willen kopen. Het gaat voor kleine en middelgrote bedrijven om een premie tot maximum 4.000 euro per cargofiets en 2.000 voor een fiets met aanhanger.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV