23.03.2021

Colruyt Group wint de Green Truck Award 2021

Colruyt Group wint de Green Truck Award 2021, en volgt daarmee Jost Group op als ‘groenste truckvloot van België.

Colruyt Group wint de Green Truck Award 2021

Colruyt beschikt over een vloot van eigen 40 vrachtwagens, waarvan er al 40% op aardgas rijden. Maar Colruyt gaat nog verder in de vergroening van zijn park en test ook een waterstoftruck die in 2021 gezelschap krijgt van andere prototypes. Het is ook betrokken bij verschillende Europese projecten rond het thema. Het bouwt in zijn distributiecentrum in Ollignies een waterstofstation, en investeert via dochteronderneming DATS 24 in 4 bijkomende waterstoftankstations het komende jaar, in Haasrode, Wilrijk, Erpe-Mere en Herve. Colruyt toont daarmee aan sterk te geloven in groene waterstof als hernieuwbare brandstof voor vrachtwagens.

De jury wist de inzet van de groep op het vlak van waterstof te appreciëren, en ook het hele ecosysteem met de investeringen in groene energie en waterstofinfrastructuur dat erachter zit. Ook de duidelijke toekomstvisie leverde Colruyt extra punten op.

Het klassement

  1. Colruyt Group (Halle / Ollignies)
  2. City Depot / BD Logistics (Wilrijk)
  3. Vervoer Daemen (Weelde)

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

19.04

GLS opent nieuw depot in Wijnegem

GLS Belgium heeft een nieuw depot geopend in Wijnegem. Deze nieuwe vestiging neemt een deel van de activiteiten over die in Puurs werden uitgevoerd en zal zowel de stad Antwerpen als het noordelijke en oostelijke deel van haar periferie bedienen.

Lees meer

12.04

De transportmarkt zou in 2021 met 4,7% moeten groeien

Volgens analisten van Transport Intelligence zal de Europese wegvervoermarkt in 2021 met 4,7% groeien, maar zal het niveau van 2019 aan het eind van het jaar nog niet bereiken.

Lees meer

06.04

Colruyt Group en AB Inbev willen starten met leveringen door waterstoftrucks

Colruyt Group (die recent de Green Truck Award won) en AB Inbev willen starten met emissievrije leveringen door waterstoftrucks in België en gaan samen verder bouwen aan de waterstofeconomie voor zwaar transport in België.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV