16.03.2020

Coronavirus: steunmaatregelen voor bedrijven

Gezien het snel verslechterende economische klimaat als gevolg van de coronaviruscrisis kunnen transportbedrijven die economische problemen ondervinden, de RSZ vragen om hun sociale bijdragen in termijnen te betalen.

Coronavirus: steunmaatregelen voor bedrijven

Een onderneming kan bij de RSZ een minnelijk betalingsplan aanvragen voor het eerste en tweede kwartaal van 2020. Met dit plan kunt u gedurende een periode van maximaal 24 maanden maandelijkse betalingen doen. Hetzelfde soort termijnplan kan worden aangevraagd voor de BTW (als de schuldeiser kan aantonen dat de betalingsmoeilijkheden verband houden met Covid-19) en de bedrijfsvoorheffing.

Bovendien moet worden opgemerkt dat de federale regering de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht heeft verlengd tot 30 juni 2020. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kan ook worden ingeroepen in afwachting van de erkenning van het statuut van “onderneming in moeilijkheden”, en de tijdelijke werkloosheidsuitkeringen – zowel om economische redenen als wegens overmacht – worden verhoogd van 65 % tot 70 % voor een periode van drie maanden.

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

06.07

DSV kondigt grootste logistieke centrum van Europa in Denemarken aan

In de Deense stad Horsens, dicht bij het huidige hoofdkantoor, zal DSV bouwen wat het aankondigt als het grootste logistieke centrum voor eenzelfde firma in Europa. Er zal 2 miljard kronen nodig zijn om dit centrum van minstens 270.000 m2 te bouwen.

Lees meer

30.06

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Weerts Logistics Parks en Kuehne+Nagel organiseerden vandaag een ‘groundbreaking ceremony’ bij de start van de bouw van het nieuwe EDC dat Kuehne+Nagel tegen oktober 2020 in gebruik neemt. In de eerste fase van dit project neemt de Zwitserse logistieker 30.000 m² opslagruimte in.

Lees meer

23.06

Haven Antwerpen coordineert project rond logistiek van de toekomst

Onder coördinatie van Port of Antwerp zal een consortium van 36 havens, expediteurs, verladers, logistieke dienstverleners, kennisinstellingen en technologiebedrijven de krachten bundelen rond nieuwe, praktische en toekomstgerichte logistieke oplossingen. Het doel is om een feilloos goederenvervoer mogelijk te maken.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV