31.08.2020

De truckmarkt komt weer op gang

Na moeilijke maanden sinds maart lijkt de Belgische truckmarkt weer aan te trekken, aldus Pieter Thienpont, de nieuwe salesmanager van Volvo Trucks Belgium.

De truckmarkt komt weer op gang

Pieter Thienpont sprak voor het eerst in zijn nieuwe rol en in verband met de commerciële lancering van de nieuwe zware modellen van Volvo Trucks: “Dit is een goed moment om een nieuw gamma te lanceren. Zo zien we bijvoorbeeld dat het aantal rijuren dat door onze aangesloten voertuigen is geregistreerd, weer op het niveau van voor de Covid is gekomen. Ook aan de kant van de werkplaats zien we een terugkeer naar het normale, en hetzelfde kan gezegd worden van onze industriële activiteit. Tenslotte zijn de klanten al enkele weken terug in de dealerbedrijven om hun investeringsplannen voor 2021 te bespreken. Voorlopig wordt dit weerspiegeld in het volume van de offertes, en de eerste bestellingen zijn ook geregistreerd. “Tot zover de algemene situatie, maar het is duidelijk dat Volvo Trucks Belgium rekent op zijn nieuwe FM, FMX en FH om te profiteren van deze nieuwe impuls, die naar verwachting duurzaam zal zijn…

Recentste nieuws

28.09

Vind arbeiders via workinlogistics.be – gratis publicatie voor de leden van Febetra, TLV en UPTR

Truckchauffeurs, magazijniers, material handlers, heftruckchauffeurs, … zoveel beroepen waar een werknemerstekort heerst. Om daarvoor een oplossing te bieden, lanceert de gespecialiseerde jobwebsite ‘Work in Logistics’ (TL Hub) een actie in samenwerking met de drie beroepsfederaties Febetra, TLV en UPTR.

Lees meer

21.09

Rhenus Terminal Brussels daagt studenten Logistiek Management uit in 6de editie van TL Hub Business Game

De Rhenus Group is met haar 33.000 werknemers en 750 eigen vestigingen een logistieke wereldspeler van formaat. De oorsprong van deze Duitse familiale groep gaat terug tot 1912. Intussen gegroeid tot een gespecialiseerd dienstverlener met jaaromzet van meer dan 5.5 miljard euro.

Lees meer

09.09

Volvo Trucks versterkt strijd tegen verspilling met I-Save

Volvo Trucks kan nu eindelijk de nieuwe heavy-duty series op de markt brengen die vlak voor het begin van de Covid-19-crisis werden geïntroduceerd. Voor de FH, het vlaggenschip van het gamma, betekent dit een verdere vermindering van het brandstofverbruik dankzij een combinatie van maatregelen en discrete verbeteringen.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV