13.02.2020

Eigen trafiek haven Brussel bereikt nieuw record

Door de spectaculaire daling van de transittrafiek daalde het totaal verkeer in de haven van Brussel tot 6,2 miljoen ton in 2019, maar de eigen trafiek heeft een nieuw absoluut record opgetekend. In 2019 werd ongeveer 5,2 miljoen ton vervoerd.

Eigen trafiek haven Brussel bereikt nieuw record

In 2019 daalde de transittrafiek met liefst 31.8 %. De voorzitter van de raad van bestuur, Mohammed Jabour, roept dan ook de twee andere Gewesten op om samen met de Haven van Brussel te onderzoeken hoe ze de transittrafiek nieuw leven kunnen inblazen over de hele as Antwerpen-Brussel-Charleroi.

Daarnaast werd de kaap van vijf miljoen ton eigen trafiek voor de tweede keer overschreden. De bouwmaterialen stijgen met 2%, de olieproducten vertonen een lichte daling en containers bereikten een nieuw absoluut record voor dit type transport in Brussel (+20%) met bijna 45 000 TEU. Het palettentransport over de waterweg neemt ook aanzienlijk toe (+17%).

Recentste nieuws

20.03

Digitale rekrutering : een job vinden ondanks COVID-19

Het COVID-19 virus heeft zijn impact op de rekruteringswereld. Vele vacatures staan on hold of bedrijven beslissen om aanwervingen uit te stellen. Er zijn echter sectoren die nu een zeer drukke periode ervaren. Denk maar aan transportbedrijven of distributiecentra die instaan voor de bevoorrading van onze winkels. Hoe kunnen zij nu het best bijkomende krachten aanwerven?

Lees meer

16.03

Coronavirus: steunmaatregelen voor bedrijven

Gezien het snel verslechterende economische klimaat als gevolg van de coronaviruscrisis kunnen transportbedrijven die economische problemen ondervinden, de RSZ vragen om hun sociale bijdragen in termijnen te betalen.

Lees meer

10.03

Manuchar steeds groener

De eerste twee maanden van 2020 liggen bijna achter de rug en Manuchar heeft zijn rapport over hun acties op gebied van duurzaamheid, milieu en sociale verantwoordelijkheid in 2019 gepubliceerd. Algemene “groene” resultaten.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV