07.09.2020

Ford Trucks wil in 2021 België bestrijken

Twee jaar na het ontvangen van de International Truck of the Year award op de IAA in Hannover zou de Ford F-Max begin volgend jaar in België beschikbaar moeten zijn. Dit is in ieder geval de bedoeling van de Turkse constructeur, die momenteel met een of meer partners onderhandelt om hem in ons land te vertegenwoordigen.

Ford Trucks wil in 2021 België bestrijken

Ford Trucks, een commercieel merk dat wordt geëxploiteerd door het bedrijf Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi (een joint venture tussen Ford en haar lokale Turkse partner Koç), distribueert momenteel haar producten in meer dan 80 landen wereldwijd. In Europa is het offensief begonnen in Midden-Europa, een gebied waar het al enige successen heeft geboekt, aangezien de 1000e Ford onlangs in Roemenië is verkocht. “We breiden nu ons netwerk in West-Europa uit, met reeds ondertekende contracten in onder andere Spanje, Portugal en Italië, en België maakt deel uit van de volgende golf van landen die we willen bestrijken, samen met Frankrijk, Duitsland en Nederland”, legt Armagan Hazar (directeur voor de Benelux- en Scandinavische landen) uit, in een interview dat in het volgende nummer van Truck & Business zal verschijnen.

Afhankelijk van het land en volgens de door Ford Trucks vastgestelde criteria inzake geografische dekking en serviceniveau wordt het importcontract ondertekend met één enkele partner of met een consortium van meerdere bedrijven, waarbij voorrang wordt gegeven aan partners die al ervaring hebben met zware vrachtwagens. Volgens Armagan Hazar zijn er gesprekken gaande met de potentiële Belgische partner(s), maar het is de bedoeling om voor het einde van het jaar tot een definitief akkoord te komen, zodat de commerciële activiteit begin 2021 van start kan gaan. Dit zou in ieder geval betekenen dat een nieuw merk voor zware voertuigen het evenwicht tussen de zeven merken die in de afgelopen 25 jaar zijn ontstaan en het einde van de activiteiten van het Oostenrijkse merk Steyr zou (proberen te) verstoren.

Ook moet worden opgemerkt dat Ford Trucks al een contract heeft gesloten met TIP Trailer Europe, waarvan de werkplaatsen (ook in België) verantwoordelijk zijn voor het verlenen van bijstand aan bestaande F-Max-gebruikers. Over de voortzetting van dit contract zal door elke nieuwe importeur worden beslist.

Recentste nieuws

28.09

Vind arbeiders via workinlogistics.be – gratis publicatie voor de leden van Febetra, TLV en UPTR

Truckchauffeurs, magazijniers, material handlers, heftruckchauffeurs, … zoveel beroepen waar een werknemerstekort heerst. Om daarvoor een oplossing te bieden, lanceert de gespecialiseerde jobwebsite ‘Work in Logistics’ (TL Hub) een actie in samenwerking met de drie beroepsfederaties Febetra, TLV en UPTR.

Lees meer

21.09

Rhenus Terminal Brussels daagt studenten Logistiek Management uit in 6de editie van TL Hub Business Game

De Rhenus Group is met haar 33.000 werknemers en 750 eigen vestigingen een logistieke wereldspeler van formaat. De oorsprong van deze Duitse familiale groep gaat terug tot 1912. Intussen gegroeid tot een gespecialiseerd dienstverlener met jaaromzet van meer dan 5.5 miljard euro.

Lees meer

09.09

Volvo Trucks versterkt strijd tegen verspilling met I-Save

Volvo Trucks kan nu eindelijk de nieuwe heavy-duty series op de markt brengen die vlak voor het begin van de Covid-19-crisis werden geïntroduceerd. Voor de FH, het vlaggenschip van het gamma, betekent dit een verdere vermindering van het brandstofverbruik dankzij een combinatie van maatregelen en discrete verbeteringen.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV