01.09.2021

Haven van Brussel verwacht een succesvol jaar

De Haven van Brussel kent een dynamische heropleving nu de coronamaatregelen stilaan opgeheven worden. Zo kent de globale goederentrafiek in de Brusselse Haven in het eerste semenster van dit jaar een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en + 7% in vergelijking met 2019.

Haven van Brussel verwacht een succesvol jaar

Vooral de trafiek van goederen die in Brussel geleverd worden, stijgt: +13% tot 2.720.189 ton. Daarmee komt het volume bijna terug op hetzelfde niveau als tijdens de eerste 6 maanden van een ‘normaal’ 2019. De transittrafiek gaat er met 5% op vooruit tot 926.951 ton, een stijging met 38% ten opzichte van 2019.  Een dip in de transittrafiek in juni is te wijten aan de sluiting van 2 weken van het Hellend vlak van Ronquières.

De bouwmaterialensector, nog steeds de kampioen van de overgeslagen goederen in de Haven van Brussel, heeft zich goed hersteld met een stijging van 15% ten opzichte van het eerste semester van 2020. 75% van deze stijging is toe te schrijven aan de invoer van zand. Ook de containers doen het goed. De stevige vooruitgang van ertsen en metaalschroot (+ 91%) tot 31.303 ton toont volgens de Haven het belang van de recyclageactiviteiten in de Haven van Brussel met de uitvoer van afval en metaalschroot.

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

22.09

Job Day - Onze recruiters verwachten u!

Naar aanleiding van de beurs Transport & Logistics Antwerp organiseren TL Hub en VDAB een Job Day op 21 oktober 2021. Een dag helemaal in het teken van de jobs in de transport- en logistieke sector! Alle recruiterstands zijn al gereserveerd, dus aan vacatures geen gebrek!

Lees meer

20.09

40 jaar samenwerking tussen Fraikin en DHL

Al 40 jaar levert Fraikin voertuigen voor de Belgische vestiging van DHL Global Forwarding. De pensionering van de man die de aanzet tot deze samenwerking heeft gegeven, doet daar niets aan af, integendeel.

Lees meer

13.09

Brussel lanceert premie voor fietslogistiek

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een premie voor Brusselse bedrijven die een cargofiets willen kopen. Het gaat voor kleine en middelgrote bedrijven om een premie tot maximum 4.000 euro per cargofiets en 2.000 voor een fiets met aanhanger.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV