06.11.2019

In 2020 wordt de markt ‘veel moeilijker’

In het kader van de voorstelling van Tratons balans van het derde kwartaal, waarschuwt CEO Andreas Renschler ervoor dat het economische klimaat in 2020 aanzienlijk minder goed zal zijn dan in de zomer van 2019. Dat komt door Europa in het algemeen en Duitsland in het bijzonder.

In 2020 wordt de markt ‘veel moeilijker’

Op dit ogenblik gaat alles goed bij Traton: de verkoop is met 8% gestegen, de inschrijvingen in Europa stijgen met 16% en de operationele winst neemt met 34% toe. Als we de cijfers merk per merk bekijken, zien we een stijging van 6% voor de verkoop van MAN (een cijfer dat echter sterk wordt beïnvloed door de verdubbeling van de verkoop van TGE) en van 9% voor Scania.

Maar volgend jaar belooft moeilijker te worden, zeker in Europa. De kering van de trend is nu al merkbaar in de orderboekjes, met 6% minder bestellingen dan in oktober 2018. De daling is bijzonder goed voelbaar in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk, waar veel wagenparken nog voor de verwachte start van de Brexit extra voertuigen hadden besteld.

Volgens Renschler bereiden de operationele eenheden (lees: de merken) zich alvast voor op die moeilijke periode.

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

06.07

DSV kondigt grootste logistieke centrum van Europa in Denemarken aan

In de Deense stad Horsens, dicht bij het huidige hoofdkantoor, zal DSV bouwen wat het aankondigt als het grootste logistieke centrum voor eenzelfde firma in Europa. Er zal 2 miljard kronen nodig zijn om dit centrum van minstens 270.000 m2 te bouwen.

Lees meer

30.06

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Weerts Logistics Parks en Kuehne+Nagel organiseerden vandaag een ‘groundbreaking ceremony’ bij de start van de bouw van het nieuwe EDC dat Kuehne+Nagel tegen oktober 2020 in gebruik neemt. In de eerste fase van dit project neemt de Zwitserse logistieker 30.000 m² opslagruimte in.

Lees meer

23.06

Haven Antwerpen coordineert project rond logistiek van de toekomst

Onder coördinatie van Port of Antwerp zal een consortium van 36 havens, expediteurs, verladers, logistieke dienstverleners, kennisinstellingen en technologiebedrijven de krachten bundelen rond nieuwe, praktische en toekomstgerichte logistieke oplossingen. Het doel is om een feilloos goederenvervoer mogelijk te maken.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV