30.08.2021

Iveco engageert zich voor herbebossing

Ook al stoot een vrachtwagen met aardgas minder CO2 uit per afgelegde kilometer, het blijft een fossiele brandstof. Iveco is een belangrijke voorstander van de LNG-aandrijvingstechnologie en lanceert daarom koolstofcompensatieprojecten in verschillende landen.

Iveco engageert zich voor herbebossing

In het kader van het project “Plant the Future” werkt Iveco samen met organisaties die actief zijn op het gebied van herbebossing. Dit gebeurt in verschillende landen, maar nog niet in België. In Duitsland plant Iveco een boom voor elke nieuwe gebruikte S-Way NP of Stralis NP. In Italië is het merk een samenwerking aangegaan met het e-commerce platform Treedom, dat 300 bomen zal planten – 30 in Italië en de rest in andere delen van de wereld. In Polen heeft Iveco samengewerkt met de vereniging Ecobal, die 5.000 bomen zal planten op een terrein van 5 hectare.
Giandomenico Fioretti, hoofd alternatieve aandrijving bij Iveco: “Wij geloven dat aardgas een sleutelrol te spelen heeft op de weg naar koolstofvrij vervoer. In het lange-afstandsvervoer is deze alternatieve aandrijvingstechnologie de rijpe oplossing die momenteel beschikbaar is om de milieu-impact van de vervoerssector te verminderen. Dit positieve effect kan nog worden versterkt door biomethaan. Vandaag vertegenwoordigt biomethaan 17% van het aardgasverbruik in de vervoersector. Het gebruik ervan zal de komende jaren aanzienlijk toenemen naarmate meer tankstations in gebruik worden genomen en de voordelen van biomethaan beter bekend worden.

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

22.09

Job Day - Onze recruiters verwachten u!

Naar aanleiding van de beurs Transport & Logistics Antwerp organiseren TL Hub en VDAB een Job Day op 21 oktober 2021. Een dag helemaal in het teken van de jobs in de transport- en logistieke sector! Alle recruiterstands zijn al gereserveerd, dus aan vacatures geen gebrek!

Lees meer

20.09

40 jaar samenwerking tussen Fraikin en DHL

Al 40 jaar levert Fraikin voertuigen voor de Belgische vestiging van DHL Global Forwarding. De pensionering van de man die de aanzet tot deze samenwerking heeft gegeven, doet daar niets aan af, integendeel.

Lees meer

13.09

Brussel lanceert premie voor fietslogistiek

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een premie voor Brusselse bedrijven die een cargofiets willen kopen. Het gaat voor kleine en middelgrote bedrijven om een premie tot maximum 4.000 euro per cargofiets en 2.000 voor een fiets met aanhanger.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV