30.06.2020

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Weerts Logistics Parks en Kuehne+Nagel organiseerden vandaag een ‘groundbreaking ceremony’ bij de start van de bouw van het nieuwe EDC dat Kuehne+Nagel tegen oktober 2020 in gebruik neemt. In de eerste fase van dit project neemt de Zwitserse logistieker 30.000 m² opslagruimte in.

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Kuehne+Nagel heeft een lange-termijn huurovereenkomst met Weerts Logistics Park gesloten en zal in de eerste fase een EMEA distributiecentrum en een innovatiecentrum vestigen. Dit biedt een potentieel voor 350 nieuwe jobs. In een tweede fase kan het gebouw met nog eens 45.000 m² worden uitgebreid, wat de totale werkgelegenheid tot 600 jobs zou brengen. In totaal investeert Weerts Logistics Parks (de vastgoedtak van Weerts Group) 61 miljoen euro in het project.

Tobias Jerschke, Managing Director van Kuehne+Nagel BeLux legt uit: ”Wij zien provincie Limburg als een zeer strategische locatie van waaruit wij alle consumenten in Europa vlot kunnen bedienen. De uitstekende infrastructuur en multimodale connectiviteit van deze regio is uitermate geschikt voor onze verdere expansieplannen. De nabijheid van de binnenvaartterminals van BCTN zijn dan ook een absolute troef die ons zeker zal helpen om de doelstellingen van onze Net Zero carbon Strategie te behalen.”

Alle vacatures bij Kuehne + Nagel

Recentste nieuws

03.08

Jost Group: een steeds levendiger groen

Het lijkt er op dat de kangoeroe binnenkort zijn tijd heeft gehad binnen de Jost Group, maar dat anderzijds groen de dominerende kleur zal blijven. Om voor een tweede keer de Green Truck Award te veroveren, heeft de Jost Group in ieder geval een hogere versnelling ingeschakeld op het gebied van alternatieve aandrijvingen en ze hebben de zaken niet halfslachtig aangepakt.

Lees meer

17.07

TDL Group start Top Drivers league campagne op

TDL Group (winnaar van de Logistics Employer of the Year 2019) heeft een nieuwe campagne opgezet om haar chauffeurs die goed presteren op het gebied van veilig, ecologisch en schadevrij rijden te lauweren.

Lees meer

06.07

DSV kondigt grootste logistieke centrum van Europa in Denemarken aan

In de Deense stad Horsens, dicht bij het huidige hoofdkantoor, zal DSV bouwen wat het aankondigt als het grootste logistieke centrum voor eenzelfde firma in Europa. Er zal 2 miljard kronen nodig zijn om dit centrum van minstens 270.000 m2 te bouwen.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV