19.11.2019

Maersk zal een nieuw batterijsysteem testen voor de verbetering van de energieproductie

Een 600 kWh gecontaineriseerd scheepsaccu-systeem wordt geïnstalleerd aan boord van de Maersk Cape Town, het containerschip dat Oost-Azië en West-Afrika verbindt, en zal in december getest worden. Het doel is om de prestaties en de betrouwbaarheid van de schepen te verbeteren en tegelijkertijd hun CO2-uitstoot te verminderen.

Maersk zal een nieuw batterijsysteem testen voor de verbetering van de energieproductie

Als de opgewekte elektriciteit het schip niet zelf kan voortstuwen, zal het onder andere gebruikt worden om de elektrische apparaten van het schip te voeden en om de hulpgeneratoren op een optimale belasting te houden om zo te vermijden dat deze werken wanneer het niet nodig is. Bovendien heeft de Maersk Cape Town een warmteterugwinningssysteem dat gebruikt zal worden voor het opladen van de batterijen. Dergelijke ontwikkelingen maken deel uit van het project van Maersk om, in overeenstemming met de plannen van de Europese Unie, tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.

Het batterijsysteem, vervaardigd in Denemarken door het bedrijf Trident Maritime Systems, wordt binnenkort getransporteerd naar Singapore om daar aan boord te gaan van de Maersk Cape Town.

Alle vacatures bij Maersk

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

06.07

DSV kondigt grootste logistieke centrum van Europa in Denemarken aan

In de Deense stad Horsens, dicht bij het huidige hoofdkantoor, zal DSV bouwen wat het aankondigt als het grootste logistieke centrum voor eenzelfde firma in Europa. Er zal 2 miljard kronen nodig zijn om dit centrum van minstens 270.000 m2 te bouwen.

Lees meer

30.06

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Weerts Logistics Parks en Kuehne+Nagel organiseerden vandaag een ‘groundbreaking ceremony’ bij de start van de bouw van het nieuwe EDC dat Kuehne+Nagel tegen oktober 2020 in gebruik neemt. In de eerste fase van dit project neemt de Zwitserse logistieker 30.000 m² opslagruimte in.

Lees meer

23.06

Haven Antwerpen coordineert project rond logistiek van de toekomst

Onder coördinatie van Port of Antwerp zal een consortium van 36 havens, expediteurs, verladers, logistieke dienstverleners, kennisinstellingen en technologiebedrijven de krachten bundelen rond nieuwe, praktische en toekomstgerichte logistieke oplossingen. Het doel is om een feilloos goederenvervoer mogelijk te maken.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV