27.08.2019

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is in volle gang. Dit belet Maersk echter niet om zijn cijfers, grotendeels, te zien stijgen in het tweede kwartaal.

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

Maersk zag een sterke vraag naar zijn supply chain dienst met als resultaten: een stijging met 3% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar van de inkomsten uit zeevracht. Daarnaast bijna 13% stijging van de terminal inkomsten, maar ook een lichte daling (minder dan 1%) van de inkomsten uit logistiek.

De handelsoorlog stelt de experts echter niet gerust: indien Trump, zoals hij heeft beloofd, hogere douanetarieven zal hanteren voor producten van en naar China, zoals kleding of elektronica, kan dit een enorme klap voor de handel zijn. Een daling van 1% van de globale handelsgroei wordt verwacht. Het IMF verwacht echter een hoger percentage indien de handelsoorlog verergert.

Met de huidig toegepaste douanetarieven is de invoer vanuit China reeds gedaald, maar de oplossing werd elders gevonden: in Vietnam, Thailand, India en zelfs Mexico. De vraag naar zeevervoer is zoals we hebben kunnen zien niet afgenomen.

Maersk langs zijn kant test scrubbers en blijft zijn schepen moderniseren. Het Deense bedrijf tekent ook contracten voor de aanvoer van zwavelarme brandstof. Dit zal niet zonder gevolgen zijn voor de resultaten van het tweede kwartaal, maar het bedrijf is voorbereid op de komende maanden.

Recentste nieuws

24.02

WSC Automotive wint de Logistics Employer of the Year 2020 by TL Hub

WSC Automotive (Brussel) heeft de prijs van Logistics Employer of the Year 2020 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. Bleckmann en Jost Group eindigden als tweede en derde.

Lees meer

18.02

GLS Belgium Distribution opent een nieuw magazijn in Tongeren

GLS Belgium Distribution laat weten dat het zijn nieuwe terminal in Tongeren in gebruik heeft genomen. Die terminal is het eerste vrachtcentrum van GLS in België en er is ruimte voor uitbreiding.

Lees meer

13.02

Eigen trafiek haven Brussel bereikt nieuw record

Door de spectaculaire daling van de transittrafiek daalde het totaal verkeer in de haven van Brussel tot 6,2 miljoen ton in 2019, maar de eigen trafiek heeft een nieuw absoluut record opgetekend. In 2019 werd ongeveer 5,2 miljoen ton vervoerd.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV