09.07.2019

Van Mieghem laat de eerste Actros zonder achteruitkijkspiegels leveren

Het bedrijf Van Mieghem Logistics heeft de eer de eerste ‘Belgische’ exemplaren van de nieuwe Mercedes Actros geleverd te krijgen. Een deel van de nieuwe voertuigen zal worden gebruikt om ecocombi’s te vormen.

Van Mieghem laat de eerste Actros zonder achteruitkijkspiegels leveren

Van Mieghem Logistics is een trouwe Mercedes-Benz-klant. Bij 90% van zijn vloot van 300 voertuigen prijkt een ster op het radiatorrooster. Het bedrijf uit Saintes staat ook bekend om zijn hang naar vernieuwing. Laurent Van Mieghem zit dus midden in de nieuwe Actros-generatie. “Die is inderdaad heel avant-gardistisch. De meest opvallende nieuwigheid zijn natuurlijk de MirrorCams. Die moeten zowel het verbruik verlagen als de veiligheid verhogen. Onze chauffeurs wachten vol ongeduld op deze ‘nieuwe vrachtwagen zonder achteruitkijkspiegels’. Ze zullen meer zaken kunnen zien op de schermen in de cabine dan ze ooit in hun spiegel hebben gezien. Laurent Van Mieghem heeft het ook over de nieuwe generatie Predictive Powertrain Control, waarvan de doeltreffendheid op alle transitwegen is verhoogd.

Bij de elf voertuigen die Van Mieghem Logistics heeft besteld, zien we drie 1942-trekkers en een 1948-trekker. Die zullen worden ingezet voor diverse pilootprojecten met ecocombi’s. We vermelden nog dat er ook een Actros 2533 L en een Arocs 2536 L zijn besteld.

Recentste nieuws

13.11

Lidl innoveert met een « Early Breakfast » voor zijn kandidaten

Op zoek naar 50 nieuwe medewerkers voor zijn winkels in Brussel, organiseerde Lidl een ontbijt om de kandidaten te ontmoeten. Een succesvol initiatief.

Lees meer

06.11

In 2020 wordt de markt ‘veel moeilijker’

In het kader van de voorstelling van Tratons balans van het derde kwartaal, waarschuwt CEO Andreas Renschler ervoor dat het economische klimaat in 2020 aanzienlijk minder goed zal zijn dan in de zomer van 2019. Dat komt door Europa in het algemeen en Duitsland in het bijzonder.

Lees meer

25.10

Colruyt Group investeert in logistieke robots van Scallog

Colruyt heeft een minderheidsparticipatie van net geen 24% genomen in de Franse start-up Scallog. Die ontwikkelt en produceert kleine robots voor orderpicking in onder meer de e-commerce. Ze werken volgens het ‘goods to man’-concept. De robots vervoeren de rekken met gestockeerde artikelen tot bij de operator.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV