30.05.2022

Van Moer Logistics neemt tanktransporteur Group Van Loon over

Van Moer Logistics heeft de overname van tankcontainerspecialist Group Van Loon afgerond. De transport- en logistiekgroep uit Zwijndrecht verdubbelt zo zijn capaciteit in bulk- en tankcontainerlogistiek.

Van Moer Logistics neemt tanktransporteur Group Van Loon over

Group Van Loon is gespecialiseerd in het transport, reinigen, herstellen en opslag van tankcontainers op de Antwerpse linker- en rechteroever. Van Moer Logistics koester groeiambities in deze segmenten. De voorbije jaren investeerde Van Moer Logistics stevig in de vernieuwing en uitbreiding van zijn Seveso-site in Zwijndrecht. Nieuwe afvullijnen en ADR-hallen breidden de dienstverlening voor de chemiesector verder uit. Dankzij de overname van Group Van Loon verdubbelt Van Moer Logistics de capaciteit in de bulk- en tankcontainerlogistiek

Na toevoeging van de installaties van Group Van Loon zal Van Moer Logistics in totaal gemiddeld 300 reinigingen en 275 herstellingen per dag uitvoeren. Van Moer wil zo een ‘one stop shop’ oprichten voor transport, opslag, opwarmen, afvullen, reinigen, controleren en herstellen van de tankcontainers. Al deze activiteiten worden in  Zwijndrecht op dezelfde locatie uitgevoerd. Volgens Van Moer, winnaar van de Green Truck Award bij de Transport & Logistics Awards 2022, levert dit zowel milieuwinsten op als besparingen op vervoerskosten en tunneltoeslagen. Op korte termijn wil Van Moer ook op de rechteroever van de Schelde een gelijkaardige dienstverlening uitbouwen. Gunther Van Loon , CEO bij Group Van Loon is positief over de groeiperspectieven die deze overname biedt en gewaagt van een ‘culturele match’ tussen beide bedrijven. Group Van Loon stelt momenteel 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 20 miljoen euro.

Alle vacatures bij Van Moer Logistics

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

04.07

Work in Logistics & TL Hub join forces!

Vanaf 30 september 2022 zal Work in Logistics fuseren met TL Hub, het #1 Transport & Logistics recruitment platform.

Lees meer

04.07

DHL Parcel partner TL HUB Business Game 2022

DHL Parcel, de pakket- en palletdivisie van logistiekgigant DHL, is gastheer voor de nieuwe editie van de TL Hub Business Game. Een uitgelezen gelegenheid voor het bedrijf én de jonge afgestudeerden uit de opleidingen logistiek om elkaar van nabij te leren kennen.

Lees meer

13.06

Van Moer investeert 2,2 miljoen euro in aanrijpreventie van Rombit

Van Moer Logistics investeert stevig in aanrijbeveiliging. Meer dan 300 heftrucks op 10 locaties worden voorzien van Rombit-systemen die ongevallen moet helpen voorkomen. Van Moer Logistics is daarmee de eerste logistieke dienstverlener in de Antwerpse haven die een investering van deze omvang aangaat bij Rombit.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV