14.06.2021

Wervingsintenties nemen toe

ManpowerGroup heeft zopas zijn driemaandelijkse werkgelegenheidsbarometer voor België gepubliceerd, en de trend is duidelijk: werkgevers in de sector ‘Transport & Logistiek’ verwachten in het derde kwartaal van 2021 sneller personeel aan te werven.

Wervingsintenties nemen toe

De Nettotewerkstellingsprognose staat nu op +10, een verbetering met 8 punten ten opzichte van het vorige kwartaal en 10 punten sterker dan in dezelfde periode van 2020. 55% van de ondervraagde werkgevers verwacht dat het aanwervingstempo in hun organisatie tegen eind januari 2022 zal zijn teruggekeerd tot het niveau van voor de pandemie (hoewel 18% denkt dat dit nooit zal gebeuren). De belangrijkste klanten van het wegvervoer zijn nog optimistischer, met een Nettotewerkstellingsprognose van +24 in de bouwsector, +20 in de be- en verwerkende industrie (een hoogtepunt in 12 jaar!) en +16 in de sector ‘overige verwerkende industrie’.

Deze situatie toont eens te meer aan hoe moeilijk het is om de juiste profielen te vinden, in die mate zelfs dat het tekort aan talent niveaus bereikt die ManpowerGroup in 15 jaar niet heeft gezien: 83% van de ondervraagde Belgische werkgevers zegt moeite te hebben om hun vacatures in te vullen, met een piek van 91% in Wallonië. De functies Techniek en Logistiek staan bovenaan de lijst van meest gezochte profielen.

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

22.07

Brussels Airport: cargo doet het goed

In de maand juni zet de luchtvracht op Brussels Airport zijn sterke groei voort, met een stijging van de volumes met 40% in vergelijking met juni 2020. Dat is voorral te danken aan de verhoogde vraag naar luchtvracht in heel Europa. Azië blijft de belangrijkste regio voor luchtvracht, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika.

Lees meer

19.07

Heylen Warehouses bouwt duurzaam distributiecentrum Lidl groep

Heylen Warehouses en de Lidl groep bouwen samen aan het meest duurzame distributiecentrum van de supermarktketen in België. De nieuwe logistieke vestiging komt op de oude Henradsite in Herentals, dat sinds 2016 eigendom is van Molenwater Groep. Het is de eerste keer dat beide partijen een samenwerking aangaan.

Lees meer

12.07

Samenwerking tussen de havens van Antwerpen en Luik wordt versterkt

Op woensdag 7 juli ondertekenden de havenhoofden van Antwerpen en Luik een overeenkomst om hun samenwerking te intensiveren in de nieuwe installaties van Weerts Supply Chain in Liège Trilogiport. De autoriteiten van de op één na grootste zeehaven en de op twee na grootste binnenhaven van Europa onderstreepten hun gezamenlijke strategische visie in dit tijdperk van energietransitie.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV