10.01.2022

Ziegler bestelt tien autonome bestelwagens van Udelv

Na de Zwitserse transporteur Planzer heeft de Belgische groep Ziegler bij de Amerikaanse fabrikant Udelv een order geplaatst voor tien exemplaren van zijn autonome Transporter bestelwagen. Voor Ziegler is dit een nieuwe stap naar ‘zachtere’ last-mile delivery, na de introductie van de eerste Cargo Bikes in Brussel.

Ziegler bestelt tien autonome bestelwagens van Udelv

De Udelv Transporter is een autonoom voertuig met elektrische aandrijving. Hij beschikt niet over een cabine, maar wel over robottechnologie om het laden en ophalen van pakketten te beheren. Het geheel wordt bestuurd door Intel’s Mobileye systeem. Ziegler zal op zijn vroegst tot 2023 moeten wachten op de levering van zijn eerste voertuigen. “De Ziegler Group heeft een zeer ambitieus duurzaamheidsplan en heeft al verschillende initiatieven op dit gebied aangekondigd,” aldus Diane Govaerts, CEO van de Ziegler Group. “Net als ons project waarbij door mensen aangedreven Cargo Bikes worden gebruikt om leveringen te doen in gebieden in Brussel waar auto’s beperkt zijn, is de Transporter een nieuwe stap in het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor minder opdringerig, vriendelijker en groener vervoer en gebruiksvriendelijke leveringen op de laatste kilometers in dichtbevolkte stadscentra. Deze bestelling is een belangrijke stap in de richting van een steeds groenere bevoorradingsketen en een steeds duurzamere en milieuvriendelijkere vloot. Het zal een grote toegevoegde waarde betekenen voor onze klanten en past perfect in ons duurzaamheidsprogramma “Ziegler. Now Even Greener’. Wij zijn er trots op met Udelv samen te werken en als eerste grote transportbedrijf in de Europese Unie autonome bestelwagens op de Europese wegen in te zetten.”

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

08.08

GLS rolt nieuwe pakjesservice uit in 15 Europese landen

Logistiekdienstverkener GLS lanceert een nieuwe International ShopDeliveryService voor verzendingen naar 15 landen in Europa, en er zullen andere volgen. Klanten kunnen hun pakket naar een afhaalpunt van hun keuze laten brengen.

Lees meer

01.08

Tailormade Logistics breidt netwerk uit met GCL Maritime

Tailormade Logistics kondigt aan dat het vanaf 1 augustus de activiteiten van de Antwerpse expediteur GCL Maritime integreert. Op die manier wil Tailormade Logistics zijn netwerk en dienstverlening nog uitbreiden. GCL’s ervaring in de grote Belgische havens én op de vrachtluchthavens van Brussel en Luik zijn daarbij evidente troeven.

Lees meer

25.07

Popgroep Coldplay gaat duurzaam op tour met DHL

Logistiek nieuws dat de muziekliefhebbers zal interesseren: de Britse popgroep Coldplay kiest DHL als logistieke partner voor zijn wereldtournee ‘Music of the Spheres.’ De band wil de CO2-uitstoot van die tour met de helft terugdringen en rekent daarvoor op de duurzaamheidsexpertise van de Duitse logistiekspeler.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV