21.04.2022

Primus Projectstage: Supply Chain Masters vernieuwt stageaanbod

De logistieke markt is meer dan ooit op zoek naar nieuw talent. De sector boomt, en dat op een moment waarop veel ‘boomers’ de werkvloer verlaten. Supply Chain Masters geeft zijn stageprogramma T4T een upgrade onder de noemer ‘Primus Projectstage’

Primus Projectstage: Supply Chain Masters vernieuwt stageaanbod

De ‘war for talent’ is binnen supply chain & logistiek een harde realiteit. Het aantrekken van de juiste mensen is voor de meeste bedrijven of afdelingen een nijpend probleem, soms de nummer-1-uitdaging, en vaker wel dan niet de sleutel tot succes.

Een doelgroep waar iedereen nadruk op legt zijn de schoolverlaters, talent mét een relevante opleidingsachtergrond. Instroom van nieuw talent is nodig om de uitstroom van de babyboomers op te vangen. Daarbovenop ‘boomt’ de logistieke markt als nooit tevoren. The perfect storm. Er is dus een enorme nood aan nieuw talent, nieuwe skills, een nieuwe generatie. Wereldburgers, digital natives, creatievelingen, de leiders van morgen: jongens en meisjes met bakken energie en frisse ideeën die onze toekomst zullen vormgeven. Deze jonge wolven hebben een goede theoretische basis en zijn nog vormbaar en betaalbaar.

Een belangrijke manier om connectie te maken met deze doelgroep is het organiseren van stages. Een aantal weken samenwerken, talent identificeren en als het even kan de juiste studenten warm maken voor een gezamenlijke toekomst, een carrière binnen jouw onderneming. Sinds 2008 tracht Supply Chain Masters (voormalige OTM en VIB) zijn steentje bij te dragen via T4T, het Topcoaches 4 Toptalent-programma. De organisatie bouwt het succesverhaal nu verder uit met een nieuwe ploeg en een geëvolueerd concept.

Jongeren doen, vaker dan vroeger, heel bewust aan cv-building en contacteren zelf topbedrijven voor een interessante stageplaats. Supply Chain Masters wil de beste studenten uit de verschillende supply chain management – en logistiekopleidingen linken aan de beste bedrijven en coaches. Naast de studenten worden dan ook de projecten grondig gescreend.

De stageprojecten worden gescreend op inhoud en kwaliteit. Supply Chain Managers mikt op topomgevingen en -mensen die zich engageren om de studenten een projectstage en begeleiding van wereldklasse te bieden. Een stage voor de primussen uit de supply chain- en logistiekopleidingen, de bollebozen, de bijters, de ‘primus inter pares’,  door Supply Chain Masters  geselecteerd en goedgekeurd.

Stageprojecten uit het verleden realiseerden reeds voor honderdduizenden euro’s aan cost savings én gaven studenten de kans om te proeven van en uit te blinken in een professionele omgeving.
Een unieke opportuniteit voor jouw bedrijf en een statement voor op de cv’s van de studenten!
De komende maanden wordt het project voorgesteld aan de studenten in alle hogescholen om volgend jaar van start te gaan.

Heeft jouw bedrijf een interessant stageproject? Ben je student en wil je contact opnemen met de docent? Of wil je gewoon meer informatie over dit project? Contacteer dan info@supplychainmasters.be of meer info op https://supplychainmasters.be/primus-projectstage-scm/ .

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

04.07

Work in Logistics & TL Hub join forces!

Vanaf 30 september 2022 zal Work in Logistics fuseren met TL Hub, het #1 Transport & Logistics recruitment platform.

Lees meer

04.07

DHL Parcel partner TL HUB Business Game 2022

DHL Parcel, de pakket- en palletdivisie van logistiekgigant DHL, is gastheer voor de nieuwe editie van de TL Hub Business Game. Een uitgelezen gelegenheid voor het bedrijf én de jonge afgestudeerden uit de opleidingen logistiek om elkaar van nabij te leren kennen.

Lees meer

13.06

Van Moer investeert 2,2 miljoen euro in aanrijpreventie van Rombit

Van Moer Logistics investeert stevig in aanrijbeveiliging. Meer dan 300 heftrucks op 10 locaties worden voorzien van Rombit-systemen die ongevallen moet helpen voorkomen. Van Moer Logistics is daarmee de eerste logistieke dienstverlener in de Antwerpse haven die een investering van deze omvang aangaat bij Rombit.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV