03.05.2019

AB InBev en Euroports starten met vervoer over de binnenwateren tussen Luik en Antwerpen

Deze ochtend hebben de bedrijven Euroports en AB InBev in aanwezigheid van (onder andere) de Eerste minister een eerste container met Stella Artois op een binnenschip met bestemming haven van Antwerpen geladen. Op korte termijn zal dit multimodale project 5000 trajecten per jaar van de weg af halen.

AB InBev en Euroports starten met vervoer over de binnenwateren tussen Luik en Antwerpen

Het heeft Euroports jaren gekost om de bierreus zover te krijgen een deel van zijn verkeer over het water te laten verlopen. “Ik ben hier al vijftien jaar mee bezig”, vertelt Murielle Baugnée, Managing Director van Euroports Inland Terminals. “Toen AB InBev Stella Artois in Jupille is gaan brouwen om aan de internationale vraag te kunnen voldoen, werd dat idee realistischer. 90% van de Stella Artois die in België wordt geproduceerd, is immers voor het buitenland bestemd. Vandaag heeft een eerste container Luik via het water verlaten, maar we zijn van plan om binnenkort op acht shuttlevaarten per week over te gaan. Acht containers per week dus.

Bij dit project neemt AB InBev het transport voor zijn rekening van de brouwerij van Jupille naar de terminal van Euroports, die zich 700 meter verder bevindt. Euroports zorgt dan weer voor de opslag en voor het laden, waarna zijn partner TFC de fakkel overneemt en het transport via het Albertkanaal naar de haven van Antwerpen verzekert.

Dit project moet AB Inbev helpen om zijn CO2-uitstoot tegen 2025 met 25% te verminderen en staat volledig los van de ‘biertrein’ tussen Jupille en Ninove, want die dient voor de distributie binnen België en niet voor de grote export. https://youtu.be/8yKcKFzbHSI

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

03.06

60 cargovluchten per dag op Brussels Airport

Terwijl het passagiersverkeer nog vrijwel stilstaat, is Brussels Airport verheugd dat nieuwe luchtvaartmaatschappijen full cargo activiteiten ontwikkelen van en naar Brussel.

Lees meer

25.05

Het truckverkeer blijft groeien, maar langzamer

Het aantal vrachtwagens dat gebruik maakt van het Viapass netwerk blijft groeien, maar de groeicurve begint af te vlakken. Is er al een plafond bereikt voor Belgische transporteurs?

Lees meer

18.05

DSV behandelt 100 miljoen mondmaskers

Afgelopen weekend heeft DSV Belgium een belangrijke mijlpaal bereikt : in de pharma hub in Brussels Airport werd de 100 miljoenste mondmasker behandeld sinds het begin van de Covid-19 crisis.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV