03.05.2019

AB InBev en Euroports starten met vervoer over de binnenwateren tussen Luik en Antwerpen

Deze ochtend hebben de bedrijven Euroports en AB InBev in aanwezigheid van (onder andere) de Eerste minister een eerste container met Stella Artois op een binnenschip met bestemming haven van Antwerpen geladen. Op korte termijn zal dit multimodale project 5000 trajecten per jaar van de weg af halen.

AB InBev en Euroports starten met vervoer over de binnenwateren tussen Luik en Antwerpen

Het heeft Euroports jaren gekost om de bierreus zover te krijgen een deel van zijn verkeer over het water te laten verlopen. “Ik ben hier al vijftien jaar mee bezig”, vertelt Murielle Baugnée, Managing Director van Euroports Inland Terminals. “Toen AB InBev Stella Artois in Jupille is gaan brouwen om aan de internationale vraag te kunnen voldoen, werd dat idee realistischer. 90% van de Stella Artois die in België wordt geproduceerd, is immers voor het buitenland bestemd. Vandaag heeft een eerste container Luik via het water verlaten, maar we zijn van plan om binnenkort op acht shuttlevaarten per week over te gaan. Acht containers per week dus.

Bij dit project neemt AB InBev het transport voor zijn rekening van de brouwerij van Jupille naar de terminal van Euroports, die zich 700 meter verder bevindt. Euroports zorgt dan weer voor de opslag en voor het laden, waarna zijn partner TFC de fakkel overneemt en het transport via het Albertkanaal naar de haven van Antwerpen verzekert.

Dit project moet AB Inbev helpen om zijn CO2-uitstoot tegen 2025 met 25% te verminderen en staat volledig los van de ‘biertrein’ tussen Jupille en Ninove, want die dient voor de distributie binnen België en niet voor de grote export. https://youtu.be/8yKcKFzbHSI

Recentste nieuws

22.07

H.Essers wordt hoofdsponsor Truck Grand Prix in Zolder

De Belgische manche van het FIA European Truck Racing Championship (ETRC) gaat voortaan de wereld rond onder de naam H.Essers Truck Grand Prix. Hierdoor wil de Limburgse transportgigant naamsbekendheid vergroten… en nieuwe chauffeurs vinden.

Lees meer

15.07

Swissport investeert 11 miljoen in nieuw farmacentrum op Brussels Airport

Swissport heeft met Brussels Airport Company (BAC) een lange termijn leaseovereenkomst ondertekend voor een nieuw gebouw aan de cargozijde van Brussels Airport. Het gaat er een luchtvrachtfaciliteit voor farmaceutische producten onderbrengen. De geplande investering bedraagt ruim 11 miljoen euro.

Lees meer

09.07

Van Mieghem laat de eerste Actros zonder achteruitkijkspiegels leveren

Het bedrijf Van Mieghem Logistics heeft de eer de eerste ‘Belgische’ exemplaren van de nieuwe Mercedes Actros geleverd te krijgen. Een deel van de nieuwe voertuigen zal worden gebruikt om ecocombi’s te vormen.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV