26 February 2019

De robots kunnen niet zonder de werknemers

ManpowerGroup heeft zijn derde onderzoek naar digitalisering en werkgelegenheid uitgevoerd. Het onderzoek onthult een aangename conclusie: 15% van de Belgische werkgevers is van plan om hun personeelsbestand te vergroten door middel van de digitalisering.

De robots kunnen niet zonder de werknemers

Sinds tien jaar stelt iedereen de vraag of dankzij de digitalisering, robots de job van de werknemers zullen gaan overnemen. De enquête van ManpowerGroup over de impact van de digitalisering op de werkgelegenheid toont het tegenovergestelde. Deze geeft aan dat 93% van de ondervraagde werkgevers (91% vorig jaar) van plan is om hun personeelsbestand te vergroten of te behouden vanwege de digitalisering van bepaalde taken.

ManpowerGroup ondervroeg 19.000 werkgevers in 44 landen en in België lijkt digitalisering, net zoals in de rest van de wereld geen synoniem te worden voor banenverlies. 15% van de Belgische werkgevers is van plan hun personeelsbestand uit te breiden als gevolg van digitaisering, terwijl slechts door 5% een vermindering wordt verwacht. Uit de enquête van ManpowerGroup blijkt dat de grote winnaars van digitalisering de IT-profielen zijn. 16% van de Belgische bedrijven is van plan IT-specialisten in dienst te nemen. Sterke groei wordt ook verwacht in jobs die betrekking hebben op het directe contact met klanten, vooral als gevolg van de ontwikkeling van e-commerce en de virtualisatie van zakelijke contacten. De enquête benadrukt verder dat de prioriteit op de arbeidsmarkt bestaat uit het ondersteunen van de impact van digitale transformatie op vaardigheden.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV