29 January 2024

H.Essers breidt vestiging Vilvoorde uit

Sinds juni 2023 renoveert H.Essers zijn Farma-site op het industrieterrein Cargovil, vlakbij Brussels Airport. Het project omvat de bouw van nog eens 12.000 m2, wat de totale oppervlakte van de site op 33.000 m2 brengt. Het oorspronkelijke magazijn (21.000 m2) wordt ook omgebouwd om op 10.000 m2 vaccins op te slaan bij een temperatuur tussen 2 en 8°C.

H.Essers breidt vestiging Vilvoorde uit

“Aangezien onze klanten hun activiteiten blijven ontwikkelen, is deze site bijna verzadigd. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw platform voor een van onze klanten. Naast de opslag van vaccins zullen we ook diensten met toegevoegde waarde leveren. Dit omvat nieuwe verpakkingsruimtes, een GMP-ruimte voor etikettering, transportbanden en geautomatiseerde verpakkingslijnen om vaccins per vliegtuig te verzenden in passief gekoelde verpakkingen. We doen dit alles als een gereguleerde agent voor luchtvracht, wat betekent dat de zendingen zijn vrijgesteld van extra veiligheidscontroles op de luchthaven,” legt Linde Van Vlasselaer, Global Industry Lead Healthcare bij H.Essers, uit. Het verpakkingsplatform wordt gebouwd in de nieuwe temperatuurgecontroleerde ruimte van het bestaande magazijn. Van Vlasselaer: “Deze faciliteit wordt een van de grootste gekoelde magazijnen voor vaccins in België. Bovendien wordt het hele gebouw gerenoveerd en opgewaardeerd om te voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van isolatie en energie-efficiëntie.”

De activiteiten van andere klanten zullen worden overgebracht naar de nieuwe site-uitbreiding. Deze omvatten het transport van grondstoffen en afgewerkte producten van en naar farmaceutische bedrijven in de regio. “We bouwen momenteel 12.000 m2, met de mogelijkheid om in de toekomst nog eens 10.000 m2 bij te bouwen. Het nieuwe gebouw zal CO2-neutraal zijn en een goede BREEAM-certificering hebben. We investeren ook in de elektrificatie van transport door laadstations te installeren. Volgend jaar willen we elektrische vrachtwagens op de site hebben,” zegt Linde Van Vlasselaer.

De uitbreiding en ontwikkeling van de site (geklasseerd als Seveso Light) zou midden 2024 voltooid moeten zijn. Een gelijkaardige ontwikkeling is al gepland door H. Essers in Genk, op een cross-docking site die nog nieuw is (2022). Deze twee investeringen zullen H. Essers in staat stellen om extra banen te creëren op beide sites.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV