26 June 2017

Trucking startups trekken de aandacht van investeerders.

Trucking startups trekken de aandacht van investeerders.

Wanneer men spreekt over grote fondsenwervers in startups, wordt dit niet zo snel gerelateerd aan het wegvervoer. Er wordt eerder gedacht aan e-commerce, de FinTech, de technologieën in de automobielsector, enz ...  Logistiek is echter een fundamenteel onderdeel van de e-commerce 

Naast de e-commerce, FinTech, en automobielsector trekt ook de ‘trucking’ sector investeerders aan. Volgens een studie van CB Insights werd er in 2016 op de Amerikaanse markt meer dan $750 miljoen geïnvesteerd in 55 contracten. De investeringen hadden verschillende bestemmingen: fleet management oplossingen, vrachtuitwisseling door middel van kunstmatige intelligentie, enzovoort.

Dit nieuws is zeer bemoedigend voor onze sector. Het toont langs de ene kant aan dat de truckingsector zijn sober en stoffig beeld niet verdient. Langs de andere kant bewijst het feit dat beleggers hier geld in wensen te investeren dat zij geloven in een markt met een potentiële groei.

Nu is het afwachten of deze nieuwe technologieën in het wegvervoer al dan niet een negatieve impact hebben op beroepen van bijvoorbeeld dispatchers of chauffeurs.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV