12.07.2022

UPS test super-ecocombi in Spanje

Spanje staat bekend als een land dat openstaat voor experimenten met innovatieve vrachtwagencombinaties. Een nieuw voorbeeld hiervan is deze super-ecocombi die onlangs door het Spaanse bedrijf Grupo Carrasso in opdracht van UPS in gebruik is genomen.

UPS test super-ecocombi in Spanje

UPS heeft in zes landen van zijn Europese netwerk al ‘klassieke’ ecocombi’s in gebruik genomen. Het eerste exemplaar van deze super-ecocombi (in Duitsland ook Ecoduo genoemd, waar hij onder meer door Schmitz Cargobull wordt gepromoot) rijdt vijf dagen per week tussen Madrid en Barcelona. Hij bestaat uit twee conventionele opleggers van 13,6 meter die met elkaar verbonden zijn door een dolly. Volgens UPS vermindert zo’n combinatie de CO2-uitstoot met meer dan 30% per rit.

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

08.08

GLS rolt nieuwe pakjesservice uit in 15 Europese landen

Logistiekdienstverkener GLS lanceert een nieuwe International ShopDeliveryService voor verzendingen naar 15 landen in Europa, en er zullen andere volgen. Klanten kunnen hun pakket naar een afhaalpunt van hun keuze laten brengen.

Lees meer

01.08

Tailormade Logistics breidt netwerk uit met GCL Maritime

Tailormade Logistics kondigt aan dat het vanaf 1 augustus de activiteiten van de Antwerpse expediteur GCL Maritime integreert. Op die manier wil Tailormade Logistics zijn netwerk en dienstverlening nog uitbreiden. GCL’s ervaring in de grote Belgische havens én op de vrachtluchthavens van Brussel en Luik zijn daarbij evidente troeven.

Lees meer

25.07

Popgroep Coldplay gaat duurzaam op tour met DHL

Logistiek nieuws dat de muziekliefhebbers zal interesseren: de Britse popgroep Coldplay kiest DHL als logistieke partner voor zijn wereldtournee ‘Music of the Spheres.’ De band wil de CO2-uitstoot van die tour met de helft terugdringen en rekent daarvoor op de duurzaamheidsexpertise van de Duitse logistiekspeler.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV