15 January 2024

Walters People: “Vraag naar logistiek talent blijft hoog en stabiel”

Bedrijven in de logistieke sector blijven vragende partij voor nieuw talent, zowel voor vaste contracten als voor het opvangen van tijdelijke pieken. Dat zet een opwaartse druk op de lonen. Zelfs een beginner kan rekenen op een startloon van 2.400 euro, blijkt uit cijfers van recruitmentspecialist Walters People.

Walters People: “Vraag naar logistiek talent blijft hoog en stabiel”

Viktorien van Loon, management consultant bij Walters People gespecialiseerd in de rekrutering van supply chainprofielen, licht de resultaten van dit onderzoek toe.”Het afgelopen jaar is de vraag naar logistiek- en supply chaintalent hoog en stabiel gebleven, met opmerkelijke pieken in het aantal vacatures in februari en oktober. Deze trend is vooral duidelijk in Vlaanderen, waar 83% van de vacatures geconcentreerd zijn. Bijna een tiende van de vacatures bevindt zich in Brussel en 8% in Wallonië, blijkt uit data van Jobfeed.”

West-Vlaanderen (24%), Antwerpen (23%) en Oost-Vlaanderen (18%) vormen de top-3 voor de logistieke vacatures, niet toevallig de provincies met het grootste aantal industriebedrijven in ons land.

Terwijl 60% van de vacatures inhoudt dat de werknemer onmiddellijk start met een vast contract, is een derde van de vacatures in de logistieke en supply chain sector een tijdelijke functie. Het vinden van het juiste kortetermijntalent zal in 2024 een uitdaging blijven voor organisaties, aangezien deze profielen gemiddeld slechts 1,3 jaar bij dezelfde werkgever blijven.

De meest gezochte profielen in de logistiek en supply chain zijn logistiekmedewerkers, inkopers en planners. Het recente salarisonderzoek van Walters People toont een licht stijgende trend in de salarissen van logistiek en supply chain. “Vooral ervaren professionals die snel kunnen inspelen op de behoeften van de markt kunnen hogere salarissen verwachten. Opmerkelijk is ook de lichte stijging van de salarissen voor starters, dankzij het grote aantal tijdelijke banen.”

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV