08.01.2019

Werkgelegenheidsvooruitzichten: optimisme troef

Volgens de driemaandelijkse ManpowerGroup Barometer "zou de aanwervingsactiviteit zich in de loop van het 1ste kwartaal van 2019 moeten verderzetten. Dat blijkt uit de antwoorden van de 752 Belgische werkgevers die eind oktober door ManpowerGroup werden ondervraagd.

Werkgelegenheidsvooruitzichten: optimisme troef

Volgens die barometer verwacht 8% van die 752 werkgevers dat ze hun personeelsbestand tegen eind maart zullen kunnen uitbreiden, terwijl slechts 3% voorziet te moeten inkrimpen. Dat is hetzelfde percentage van het vorige kwartaal en een verbetering van 3 punten ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. En wat nog beter is: het totaal is voor het 7de kwartaal op rij positief. Toch blijft Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux, voorzichtig: "De onzekerheid die voortkomt uit de geopolitieke context zou die optimistische vooruitzichten wel eens snel weer op losse schroeven kunnen zetten, of het nu gaat over de evolutie van de politieke situatie in België, de uitkomst van de Brexit of het economische klimaat in het algemeen."

Maar intussen zijn de verwachtingen in de tien ondervraagde sectoren dus positief. In de transport- en logistieke sector komt, tussen het aantal werkgevers dat voorziet aan te werven en zij die vrezen er te moeten ontslaan, een positief percentage van +7 naar voor. En de bouwsector vertoont zelfs een differentiaal van +9. Maar de meest optimistische verwachtingen vinden we in de sector van de winningsindustrieën terug (+12).

Recentste nieuws

12.04

TDL Group investeert 8 miljoen euro in mensen en materieel

De Limburgse logistieke dienstverlener TDL Group, onlangs verkozen tot Logistics Employer of the Year 2019, zal 8 miljoen euro investeren in human ressources en materiële middelen.

Lees meer

08.04

Kuehne + Nagel partner voor de TL Hub Business Game 2019

Ieder jaar organiseert TL Hub de TL Hub Business Game in samenwerking met één van zijn partners. Voor de editie van 2019 is het de beurt aan Kuehne + Nagel.

Lees meer

01.04

DHL krijgt eerste BE-GATE vergunning om cross-border e-commerce te versnellen

BE-GATE is een systeem dat Douane en Accijnzen ontwikkelde om de douanevrijgave van cross-border e-commerce zendingen te versnellen. Hierdoor geraken in- en uitgevoerde goederen sneller tot de consument. Via de luchthaven van Zaventem transiteren gemiddeld 250.0 ...

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV