01.04.2019

DHL krijgt eerste BE-GATE vergunning om cross-border e-commerce te versnellen

DHL krijgt eerste BE-GATE vergunning om cross-border e-commerce te versnellen

BE-GATE is een systeem dat Douane en Accijnzen ontwikkelde om de douanevrijgave van cross-border e-commerce zendingen te versnellen. Hierdoor geraken in- en uitgevoerde goederen sneller tot de consument.

Via de luchthaven van Zaventem transiteren gemiddeld 250.000 pakjes per dag. Op piekmomenten zoals Black Friday en de kerstperiode kan dit aantal oplopen tot 350.000 zendingen per dag. Ook via de luchthaven van Luik passeren steeds meer e-commerce zendingen, vooral van en naar China. Hun aantal zal met de komst van Alibaba zelfs exploderen.

Om de pakketten zo snel mogelijk bij de Belgische of overzeese consument te krijgen – BE-GATE is zowel voor in- als uitvoer ontworpen – moeten de douaneprocedures snel en flexibel afgehandeld worden. Indien nodig moeten ook de nodige controles uitgevoerd worden.

Dankzij het BE-GATE systeem kan een massa aan informatie digitaal wordt uitgewisseld tussen de e-commerce operatoren en de Douane en kunnen alle pakketten die niet geselecteerd zijn voor controle, onmiddellijk worden vrijgegeven. Via een risico-analyse bepaalt het ook welke zendingen aan een controle moeten worden onderworpen.

BE-GATE kan niet toegepast worden voor accijnsgoederen, goederen onderworpen aan vergunningen, beperkingen en specifieke controlemaatregelen.

Recentste nieuws

23.04

Linde zoekt de beste heftruckchauffeur van België

De 9de editie van de Belgian LindeCup bekroont op zaterdag 15 juni de beste heftruckchauffeur van het land. De wedstrijd gaat door op het terrein van Motrac Handling & Cleaning in Antwerpen.

Lees meer

12.04

TDL Group investeert 8 miljoen euro in mensen en materieel

De Limburgse logistieke dienstverlener TDL Group, onlangs verkozen tot Logistics Employer of the Year 2019, zal 8 miljoen euro investeren in human ressources en materiële middelen.

Lees meer

08.04

Kuehne + Nagel partner voor de TL Hub Business Game 2019

Ieder jaar organiseert TL Hub de TL Hub Business Game in samenwerking met één van zijn partners. Voor de editie van 2019 is het de beurt aan Kuehne + Nagel.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV