06.12.2021

H. Essers verfijnt yard management met vision learning

Steeds meer zelflerende technologieën vinden hun weg naar de logistieke sector. Het meest recente voorbeeld is het succesvol testen door H. Essers van een yard management systeem dat gebruik maakt van vision learning.

H. Essers verfijnt yard management met vision learning

Met een parkeerterrein dat 25 voetbalvelden beslaat en plaats biedt aan 300 trailers, was H. Essers op zoek naar een krachtig systeem om elke trailer in real time te lokaliseren. De oplossing is het resultaat van een samenwerking tussen Peripass (een Belgische leverancier van oplossingen voor yard management) en Robovision (een specialist in slimme camera’s). Door AeyeQ geleverde camera’s filmen elk deel van het terrein en deze beelden worden voortdurend geanalyseerd door een uiterst efficiënt kunstmatig intelligentiesysteem: enkele maanden na de implementatie bedraagt het herkenningspercentage van de juiste trailer op de juiste plaats 97%. De nauwkeurigheid is één meter, wat veel beter is dan wat een GPS-systeem zou kunnen bereiken.

“Met dit systeem kunnen we bijvoorbeeld onmiddellijk vaststellen of een vrachtwagen niet op de juiste plaats aandockt of niet aan de juiste trailer koppelt”, legt Robin Ceunen uit, Supply Chain Innovation Manager bij H.Essers. “Aangezien elke oplegger een specifieke locatie krijgt toegewezen, verliezen onze chauffeurs ook veel minder tijd met het zoeken naar de oplegger die ze moeten aankoppelen, en het systeem vereist geen hardware op de oplegger, zodat we onze eigen trailers en die van andere bedrijven even gemakkelijk kunnen traceren.”

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

18.01

Een dag uit het leven van een Transportplanner

TVH Equipment is een Belgisch familiebedrijf met roots in West-Vlaanderen en bijkomende vestigingen in Antwerpen, Londerzeel, Nijvel, Diksmuide, Maaseik & Sint-Niklaas.

Lees meer

13.01

Lineas: Frank Berweger benoemd tot Director of Sales

Brussel, 13 januari 2022 – Lineas, de grootste private spoorvrachtoperator van Europa, heeft Frank Berweger aangesteld als Director of Sales.

Lees meer

10.01

Ziegler bestelt tien autonome bestelwagens van Udelv

Na de Zwitserse transporteur Planzer heeft de Belgische groep Ziegler bij de Amerikaanse fabrikant Udelv een order geplaatst voor tien exemplaren van zijn autonome Transporter bestelwagen. Voor Ziegler is dit een nieuwe stap naar ‘zachtere’ last-mile delivery, na de introductie van de eerste Cargo Bikes in Brussel.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV