06.12.2021

H. Essers verfijnt yard management met vision learning

Steeds meer zelflerende technologieën vinden hun weg naar de logistieke sector. Het meest recente voorbeeld is het succesvol testen door H. Essers van een yard management systeem dat gebruik maakt van vision learning.

H. Essers verfijnt yard management met vision learning

Met een parkeerterrein dat 25 voetbalvelden beslaat en plaats biedt aan 300 trailers, was H. Essers op zoek naar een krachtig systeem om elke trailer in real time te lokaliseren. De oplossing is het resultaat van een samenwerking tussen Peripass (een Belgische leverancier van oplossingen voor yard management) en Robovision (een specialist in slimme camera’s). Door AeyeQ geleverde camera’s filmen elk deel van het terrein en deze beelden worden voortdurend geanalyseerd door een uiterst efficiënt kunstmatig intelligentiesysteem: enkele maanden na de implementatie bedraagt het herkenningspercentage van de juiste trailer op de juiste plaats 97%. De nauwkeurigheid is één meter, wat veel beter is dan wat een GPS-systeem zou kunnen bereiken.

“Met dit systeem kunnen we bijvoorbeeld onmiddellijk vaststellen of een vrachtwagen niet op de juiste plaats aandockt of niet aan de juiste trailer koppelt”, legt Robin Ceunen uit, Supply Chain Innovation Manager bij H.Essers. “Aangezien elke oplegger een specifieke locatie krijgt toegewezen, verliezen onze chauffeurs ook veel minder tijd met het zoeken naar de oplegger die ze moeten aankoppelen, en het systeem vereist geen hardware op de oplegger, zodat we onze eigen trailers en die van andere bedrijven even gemakkelijk kunnen traceren.”

Topvacatures van de maand *Gesponsord

Recentste nieuws

08.08

GLS rolt nieuwe pakjesservice uit in 15 Europese landen

Logistiekdienstverkener GLS lanceert een nieuwe International ShopDeliveryService voor verzendingen naar 15 landen in Europa, en er zullen andere volgen. Klanten kunnen hun pakket naar een afhaalpunt van hun keuze laten brengen.

Lees meer

01.08

Tailormade Logistics breidt netwerk uit met GCL Maritime

Tailormade Logistics kondigt aan dat het vanaf 1 augustus de activiteiten van de Antwerpse expediteur GCL Maritime integreert. Op die manier wil Tailormade Logistics zijn netwerk en dienstverlening nog uitbreiden. GCL’s ervaring in de grote Belgische havens én op de vrachtluchthavens van Brussel en Luik zijn daarbij evidente troeven.

Lees meer

25.07

Popgroep Coldplay gaat duurzaam op tour met DHL

Logistiek nieuws dat de muziekliefhebbers zal interesseren: de Britse popgroep Coldplay kiest DHL als logistieke partner voor zijn wereldtournee ‘Music of the Spheres.’ De band wil de CO2-uitstoot van die tour met de helft terugdringen en rekent daarvoor op de duurzaamheidsexpertise van de Duitse logistiekspeler.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV